torsdag 17 december 2009

God jul och gott nytt år!!!












Det kommer nog inte bli så mycket bloggat här under julhelgen, därför passar jag redan nu på att önska er alla en god jul och ett gott nytt år. Jag hoppas att ni får det trevligt tillsammans med nära och kära.

Ps. Här kommer ett lästips om leksaker och genuspedagoger =)

tisdag 8 december 2009

Cyniskt utnyttjande av människors oro

Om det är något som Socialdemokraterna i Sverige gärna gör, så är det att på olika sätt försöka framställa alliansens politik som ondsint och driven av en illvillig, icke uttalad agenda. De-sänker-skatten-för-att-sparka-på-dem-som-ligger och den typen av argument.

Aldrig har det väl dock varit så tydligt som nu att det är precis det som driver Socialdemokraterna framåt. Den senaste veckans sjukförsäkringsdebatt är ett tydligt exempel på ett cyniskt utnyttjande av människors oro för att vinna politiska poäng.

För om man som Gudmundson på SvD gjort, nämligen granskat vad de verkligen skriver om hur sjukförsäkringen ska utformas, ja då framgår det ju med all tydlighet att de egentligen vill ungefär samma sak som alliansen... men skruvar upp tonläget för att framstå som allt det godas försvarare. Även LO la för ett par år sedan fram förslag som i allt väsentligt stämmer överens med alliansens införda rehabiliteringskedja, men det vill man så klart inte kännas vid i dag.

Maken till cynism får man leta efter. Men visst, vi genomför faktiskt det som vi gick till val på, något som socialdemokraterna aldrig har gjort... så jag förstår att många är chockade. Man borde dock kunna kräva mer av den politiska debatten ifråga.