måndag 31 augusti 2009

Ett ljus i mörkret

Som de flesta vet så förekommer det en hel del oroligheter i göteborgsområdet just nu (kan bland annat läsas om här och här). Det är därför med stor glädje som jag läser i dagens DN att A-lagsspelarna i Gothia Basket valt att delta i nattvandringen i några av de mest oroliga områdena.

Att politiker inte kan lösa de problem som uppstått runt om i förorter i Sverige torde vara uppenbart för de flesta. Vad som behövs är i stället ett starkt civilsamhälle där vuxna tar ansvar för sig själva och sina barn, samt unga som ser att det finns andra utvägar ut ur tristessen än att bara vandalisera och förstöra.

Jag hoppas därför att fler kan följa Gothia Baskets exempel, för att på så sätt skapa alternativ till de destruktiva vägar som allt fler väljer att ge sig in på.

Stärk civilsamhället!

2 kommentarer:

Anonym sa...

"... Att politiker inte kan lösa de problem som uppstått runt om i förorter i Sverige torde vara uppenbart för de flesta. Vad som behövs är i stället ett starkt civilsamhälle där vuxna tar ansvar för sig själva och sina barn, samt unga som ser att det finns andra utvägar ut ur tristessen än att bara vandalisera och förstöra..."

Kloka och tänkvärda ord, bäste Martin..! :)

Mvh

zombiekatten sa...

Utan att alls ha för avsikt att förringa A-lagsspelarnas insats, ställer jag mig frågan om frivilligarbete verkligen är en stabil grund när det kommer till att lösa så stora samhällsproblem.