torsdag 16 juli 2009

Europeiska dumheter


Sveriges Radio Ekot rapporterar i dag att EU ska fortsätta stödköpa smör och mjölkpulver av europeiska mjölkbönder, enkom för att hålla priserna uppe på en marknad som inte efterfrågar smör och mjölkpulver i den utsträckning som det tillverkas.

Mycket tydligare exempel på vad EU INTE borde syssla med har jag svårt att komma på just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Att EU fortsätter stödköpa smör och mjölkpulver av europeiska mjölkbönder blott för att hålla priserna uppe, visar att EU knappast sköts så förnuftigt och smidigt som önskvärt vore.

Även om jag själv röstade för svenskt medlemskap, tror jag att befolkningarna i många medlemsländer idag börjar bli så trött på så mycket dumheter inom EU, samtidigt som det är en väldigt dyr klubb att vara med i, att det mycket väl kan bli ordentliga folkliga protester och social oro runt om i Europa vad det lider.

Jag kan naturligtvis ha fel, helt fel, men jag skulle åtminstone inte satsa på motsatsen. Det vill säga att det alltid kommer att vara socialt lugnt i alla EU: s medlemsländer, även om många av dagens mindre genomtänkta och oförståeliga policys vidmakthålls.

Mvh