måndag 14 december 2009

En saklig debatt

Det har blivit mycket socialförsäkring nu men jag vill ändå tipsa om de två (2!) mycket bra och resonerande artiklar som Expressen publicerade under helgen. Det känns faktiskt uppfriskande att kvällstidningarna lyckas skriva om något utan en sensationslysten ansats. Förhoppningsvis så kan det här vara starten på en mer rimlig debatt kring vårt socialförsäkringssystem. Särskilt nu som det framgår med all tydlighet att Socialdemokraterna faktiskt vill ungeför samma sak som Alliansen.

1 kommentar:

dopad sa...

Har inte så mycket med försäkringensgrejjen och gröa. Jag tror tvärtom att bägaren har runnit över för de mest troga väljarna.

Är själv småföretagare och var mycket blå i förra valet. Dessutom tränar jag på gym.

Jag skulle bra gärna vilja veta vad alliansen gjort för småföretare... Grundläggande felet är att de flörtat för mycket med väljare från vänster och glömt av kärntrupperna. Den där jävla kassaapparaten är många småföretagare vansinniga på. Småföretagare är i princip aldrig sjuka, ändå skall de betala lika mycket i skatt och allt jävla pappersarbete är ju kvar.

Ett annat intresse jag har är och träna på gym. Men nu har man tydligt fått för sig att det är organiserad brottslighet så polisen har börjat ställa sig utanför en del gym och alla som kommer ut får pissa, vägrar man så får man följa med till stationen. Det är en liten minoritet i samhället med för denna lilla minoritet så är träningen mycket viktig. Andra tittar kanske på och tycker det är kanon men den lilla minoriteten på kanske 20 000 personer har plötsligt blivit grymt bra valarbetare för att sprida budskapet att INTE rösta på alliansen som vill införa en polisstat.

Det finns en del andra klantigheter där regeringen skött det mycket dåligt och små grupper (kanske representerar runt 1% av de som röstar) har blivit mycket hårt drabbade, saab affären är ett annat exempel. Ok att staten inte skall smörja saab men man behöver ju inte prata ner företaget... och man kan ju göra vad man kan för att underlätta köp. hade de varit kvickare i regeringen så hade problemet varit löst. tror inte de som jobbar på¨saab och har kopplingar till företaget är speciellt glada på alliansen.

problemet är kanske att man har varit och petat i små gruppers väldigt viktiga områden vilket gjort den rasande.