lördag 17 augusti 2013

Fler steg på rätt väg

I Fredrik Reinfeldts sommartal i dag aviserades moderaternas önskemål inför de kommande budgetförhandlingarna. Det sedan tidigare omtalade femte jobbskatteavdraget var med, men också ett förslag om sänkt skatt för pensionärer samt höjd lägsta brytpunkt för dem som betalar statlig skatt.

Det här är ett mycket välkommet budskap. Inte bara för att det krävs för att ekonomin inte ska gå bakåt, utan också för att det faktiskt är principiellt viktigt att människor får betala en mindre andel av sin inkomst i skatt än vad de gör i dag.

Förhoppningsvis så kommer budgetförhandlingarna även resultera i lägre offentliga kostnader på sikt. Den delen verkar dock vara svårare att komma överens om inne på Rosenbad.

DN, SvD.

4 kommentarer:

Bert sa...

Tydligen så dräller det i Sverige av psykopater numera. Folk som enbart siktar in sig på att skapa kaos, rofferi och öka kriminalitet och lidande.
Att alla dessa jobbskatteavdrag är fullkomligt vansinne fattar alla. Men när egot styr så ser man inte konsekvensen.
Det finns idag inga belägg, förklaringar som kan styrka nyttan av dessa enorma jobbskatteavdrag som dessutom tas från svagaste grupper för att stärka främst de starkaste grupperna.
Det handlar helt enkelt om en överdriven egoism, och maktbegär.

Att de över 400 miljarder som jobbskatteavdragen kostat sjuka, arbetslösa, pensionärer, är vansinne förstår de flesta när man jämför det med Apolloprojektet som var och är ifrågasatt om det var värt priset.
Det kostade beräknat efter 2009 års pennigvärde 700 miljarder. ( källa Nr 9 2009 Illustrerad vetenskap.). Betalades av 50 stater i USA.
Jämför det med oerhört kostsamma jobbskatteavdraget som sjuka, arbetslösa fått betala priset för och som nu dessutom skapar en enorm bubbla gällande överbelåning hos Svenska folket detta beroende på en politik där bostadsbyggandet är under all kritik.

Jobbskatteavdraget går inte till konsumtion som skulle kunna skapa jobb utan till betalning för enorma lån som Svenska löntagare dragit på sig.

Jobbskatteavdraget är Svensk historias största kriminella stöld
transfereringar som istället för att skapa ett jämlikare samhälle går till syftet att skapa ett samhälle med enorma klyftor som dessutom lett till både lidande oich människors död.

Reinfeldt är precis som Göran P sa "En mycket farlig man" och effekterna döljs cyniskt
när sjuka, arbetslösa, utförsäkrats, stulits på sina sjukförsäkringsskydd, sin a-kassa
och därmed tvingats till självmord lidande och ekonomisk ruin.

Moderaterna är inte De Nya Moderaterna utan De Nya Mörderaterna.

martin-edgelius sa...

Den som på allvar tror att regeringen i allmänhet, eller Moderaterna i synnerhet, genomför politik för att man vill andra illa eller på något sätt skada andra bör nog se över sin människosyn samt hur man ser på andra individers politiska drivkrafter.

Stefan Spets Arleij, Arkeolog & Konstvetare sa...

Jovisst, jättebra att ge folk som redan tjänar 30-40 tusen i månaden femhundra kronor mer, när vård, skola och omsorg kryper på knäna, men "åt den som har skall varda givet" är borgarnas ledstjärna.

Bert sa...

"Den som på allvar tror att regeringen i allmänhet..............."
skriver martin-edgelius.

Huvudsyftet behöver inte vara att göra andra illa. Utan huvudsyftet för främst Moderater är att roffa åt sig skapa en attityd där skatter enbart är en angelägenhet för lågavlönade och
de med försäkringar och pensioner.

Det Moderaterna genomför handlar helt enkelt i att man skiter i ex: arbetslösa, sjuka, och istället inriktar sig på berika redan välmående folk så dessa aldrig behöver hamna i beroendeställning utan där ekonomin ska ge dessa fullt ekonomiskt skydd oavsett vad som sker.

Kort sagt Moderat politik handlar om en synisk nonchalans.

Kan ex: martin-edgelius omtala för mig när Reinfeldt la goda ord för sjuka, arbetslösa, eller lågavlönade. När talade Reinfeldt med ex arbetslösa, sjuka.
Denna artikel säger en del hur vår s.k statsminister beter sig:
http://www.aftonbladet.se/ledare/svenskpolitik/article11194920.ab

Så martin-edgelius försök inte indoktrinera mig nåt gott syfte av det moderaterna åstadkommit. Det handlar om en politik där man sedan 2006 inte med en enda krona förbättrat för sjuka, arbetslösa. Man har inte ens kompenserat för inflation de ersättningar som man sänkt och som faller allt djupare.
Försök inte inbilla mig att det finns något godhjärtat i en sådan politik.
Hur skulle den formuleringen i så fall låta.
Arbetslösheten har inte ens sjunkit under dessa år sedan 2006 utan tvärtom ökat.

Det handlar om en ren manipulering för att kunna genomdriva en politik som slår hårdast mot de svagaste och där ni inte rör ett enda finger till att skapa förbättringar för dessa den som inte ser detta och sysslar med politik är antigen en lögnare eller fullkomligt inkompetent som politiker.

Denna politik beskriver många som en ond politik.
Men jag beskriver den mera som en slö, nonchant, och söämnig politik.
Den kan även beskrivas som en skadeglädjepolitik