måndag 23 november 2009

(S)katteplanering

Socialdemokraterna talar gärna om vikten av att höginkomsttagare "bidrar" till samhället genom högre skattesatser, att man per definition betalar mer i skatt om man tjänar mer verkar inte spela någon roll. Det är dessutom högst oklart vem som egentligen är höginkomsttagare enligt (S).

Att man konsekvent skapat skatteregler som gynnat de verkliga höginkomsttagarna, och i stället klämt åt den hårt arbetande låg- och medelklassen har man dock inte varit lika tydlig med. Göran Persson verkar dock ganska intresserad av att minimera sitt skatteuttag och följaktligen så använder han sig av den lagstiftning som finns till hands. Inget konstigt med det. Eller?

1 kommentar:

Anonym sa...

Den fryntlige och till synes förnöjsamma Göran Persson tycks minsann trivas med livet. Han får toppjobb, han får topplöner, han verkar i diverse prominenta sammanhang där resultaten av ens gärningar knappast är lika lätta att mäta som ex i näringslivet.

Det Göran Persson gör tycks Göran Persson vara nöjd med, tänk bara på Erik Fichtelius dokumentär "Ordförande Persson". I denna tv-serie tar Persson den sköna konsten att verbalt och offentligt avrätta allsköns motståndare till nya, dittills okända, höjder. Det tycktes nästan som om den dåvarande statsministern bar på vissa psykopatdrag.

Mot bakgrund av allt detta, förvånar det knappast att den före detta landsfadern anser sig kunna behandla landets skattelagstiftning högst godtyckligt.

Något annat hade jag heller inte väntat mig.

Mvh,
En stillsam tvilling