måndag 9 augusti 2010

Val i USA och sociala medier

Den senaste tiden har jag, trots annalkande val i Sverige, blivit mer och mer intresserad av amerikansk politik. Kanske beror det på att det ska bli extremt spännande att se vad som händer med majoriteten i kongressen i valet i november, kanske beror det på att jag är fascinerad av Tea Party-rörelsens frammarch och deras sätt att arbeta.

Intresset har i alla fall visat sig vara lätt att underhålla via Twitter. De flesta kongressledamöter och senatorer använder Twitter och nyhetsrapporteringen är faktiskt enastående. Man kan följa tidningar och bloggar och enskilda personer hur enkelt som helst.

På Twitter kan man även enkelt följa ett antal intressanta flöden, till exempel #tcot (förkortning av top conservaties on Twitter), #gop (Grand old Party, dvs Republikanerna) och #teaparty... om man är intresserad av vad den amerikanska högern gör vill säga. Man lär sig ganska snabbt och följa och själv använda hashtags när man väl börjar använda Twitter så tveka inte även om ni inte riktigt förstår vad jag skriver.

Till det här kan jag även rekommendera två iPhone-applikationer, iRightwing och iChristian. De kostar 7 kronor styck men i gengäld får man mycket spännande information och uppdaterade nyheter.

Så om du är intresserad av vad som händer i USA, skaffa Twitter och en iPhone. Och betänk; i Sverige har Adam Alsing flest följeslagare på Twitter med ca 10 000 personer. John McCain har över 1,7 miljoner... och han är långt ifrån värst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det annalkande valet till den amerikanska kongressen, i november, är självfallet intressant. Det blir ett val om styrkeförhållandena i detta parlament, och det blir en värdemätare på hur amerikanerna utvärderar Obama-administration efter två år.

Även jag är fascinerad av "Tea Party-rörelsen", dess frammarsch, och deras sätt att arbeta. Nedifrån och upp, och med frågor angelägna för medelamerikanen, skulle kanske arbetsmetoden kunna sammanfattas som.

Jag har även noterat "The Coffee Party Movement", som också vill ha förändringar innebärande mindre offentlig sektor, mindre allmän galenskap i amerikansk politik, lösning av angelägna frågor osv, men säger sig alltid förespråka ett icke-konfrontativt arbetssätt. Man vill ha mycket mer av dialog, än av konflikt.

Dessa två företeelser, te- resp kafferörelsen, har kanske kommit för att stanna, och kan nog påverka valet av mer än en kongressledamot, och därmed amerikansk politik på högsta nivå.

Vi får se hur det går.

Mvh

Unknown sa...

Hade faktiskt missat Coffee party mov... tack för info!

Anonym sa...

Jag hjälper gärna en värde- och socialkonservativ hjälte som du med allsköns väsentlig information om jag bara kan! :)

För övrigt hoppas jag att du, Rolf K Nilsson m fl värdekonservativa, lyckas göra m mindre liberalt, och omvandla det till ett mer traditionalistiskt värdeorienterat parti.

I denna ansats önskar jag er värdekonservativa all lycka!

Mvh

Unknown sa...

Mitt mål är ju så klart att göra hela Sverige mer konservativt, inte bara Moderaterna =)

Anonym sa...

"Mitt mål är ju så klart att göra hela Sverige mer konservativt, inte bara Moderaterna =)"

Få saker är så uppfriskande, som en livfull och energisk människa med en duktigt sprudlande och ambitiös ansats! :-D

I detta arbete önskar jag dig all lycka, bäste Martin!