måndag 22 mars 2010

USA behöver fortfarande inte Obamas vårdreform

Nu verkar det ändå som att Obama får igenom sin sjukvårdsreform men eftersom jag redan skrivit om varför USA inte behöver den, utan helt andra åtgärder, så tänker jag inte upprepa mig.

Vi kan nog dock konstatera att det här kommer ge republikanerna vind i seglen till höstens val. Finns det någon som har koll på hur möjligheten att riva upp tidigare beslutat lagstiftning ser ut i USA, för kongressen alltså? Obama kommer ju inte göra det, oavsett valutgång.

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

"... Finns det någon som har koll på hur möjligheten att riva upp tidigare beslutat lagstiftning ser ut i USA, för kongressen alltså? Obama kommer ju inte göra det, oavsett valutgång."

Jag är varken statsvetare eller förvaltningsjurist, varför jag ej kan besvara frågan. Jag kan dock försöka föra ett allmänt resonemang.

Nyss såg jag ett videoklipp där Sean Hannity på Fox News intervjuade f d republikanska talmannen i representanthuset Newt Gingrich. Han trodde ung följande.

Republikanerna vinner majoriteten i representanthuset i höstens fyllnadsval. Han kanske även menade majoriteten i senaten, och därmed hela kongressen, men jag har för mig att han inget sa om just senaten. Med en sådan majoritet i representanthuset – klart största delen av USAs kongress – kommer republikanerna att söka stoppa så mycket som möjligt av genomförandet av de gigantiska reformer som demokraterna försöker sjösätta i sin iver att få USA att bli alltmer västeuropeiskt och socialistiskt.

Därefter trodde Gingrich att republikanerna fortsätter vinna år 2012, och får en republikansk president. Mitt tillägg är att det ju är val till kongressen även då, och om republikanerna sköter sina kort väl, och hanterar den nykonservativa rörelse som försiggår i USA på rätt sätt, borde de kunna få majoritet i hela kongressen senast detta år.

Med en mycket starkare republikansk-konservativ-libertariansk maktposition i kongressen, trodde Gingrich att den nyss beslutade hälsovårdsreformen - "Obamacare" - skulle plockas isär bit för bit fr o m 2012. Även republikaner inser behovet av att skapa mer generell välfärd i sitt land, och f d speaker of the House trodde faktiskt att republikanerna kunde behålla vissa inslag i Obamacare som var bra, men helhetsmässigt ta fram en helt annan produkt. En produkt som bygger på näringslivslösningar, och ej en massa statlig inblandning och styrning.

Därutöver förstår ju alla vi konservativa, att republikanerna kommer att snabbast möjligast avskaffa alla möjligheter till aborter finansierade med skattemedel.

Detta var några allmänna tankar kring Obamacare, och hur en ledande konservativ tänkare och medlem (antar jag) i det republikanska partiet i form av Newt Gingrich tänker.
Först skaffa sig en solid maktposition, och därefter styra landet i en riktning påminnades om Reaganomics. Det senare handlar om att ha en liten stat, låga skatter, starkt försvar, effektiv gränskontroll, och energimässigt oberoende.

Tvärt emot Sverige, Skandinavien och Västeuropa alltså. Kommer vi i Sverige någonsin att få en Ronald Reagan, Margaret Thatcher, George Bush eller Newt Gingrich att stiga fram, bli statsminister, och genomtänkt och ihärdigt utmana den hbt-feministiska, genomkollektivistiska, ekofascistiska, näringslivshatande, skatteälskande, liberalsocialistiska vänsterdiktatur vi alltjämt hukar under..?

Det är läge att stiga fram nu.

Mvh

Unknown sa...

Tack för insikterna Tvilling!