måndag 1 mars 2010

Konservativ debatt (eller debatt om konservatism)

De senaste veckorna har det faktiskt, hör och häpna, förts en debatt kring vad en modern konservatism bör innehålla. Den har varit lite väl filosofisk för min del och jag uppskattar därför Roland Poirier Martinssons inlägg i SvD.

Jag hoppas dock att politik handlar om lite mer än bygatans underhåll men jag förstår mig inte riktigt på vänsterns krav/efterfrågan på en mer intellektuell höger. Vad är det för mening med att debattera politik med någon som tycker att allt är politik? Blir det ett konstruktivt samtal?

Är det över huvud taget intressant för mig att lägga ner tankemöda på (och dessutom politisera) huruvida arbetsfördelningen mellan mig och min fru är jämn (jämn i förhållande till vad?)? Blir det intressant för mig att debattera detta med någon som anser att vår arbetsfördelning är, och bör vara, föremål för politiska reformer? Jag tror faktiskt inte det...

Så diskutera ni... så lever jag...

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

En rent spontan och mycket allmän kommentar kring detta med att konservatismen debatteras även på svensk botten, är att detta nog är bra för just konservatismen och konservativa.
Detta eftersom denna politiska lära härigenom - och förhoppningsvis - blir såväl mer uppmärksammad, som mer positivt uppfattad och bemött.

Det hoppas jag innerligt, och hoppas även att vi i förlängningen får ett Sverige där det framgent är lika naturligt att ange "konservativ" som sin ideologiska hemvist som vad det idag är att ange "liberal".

Jag hoppas att jag inte hoppas för mycket.

Mvh,
Thomas

Anonym sa...

"... Så diskutera ni... så lever jag..."

Lev väl. ;)

Mvh,
Thomas