fredag 9 juli 2010

Val och överbudspolitik

Att socialdemokraterna skulle berdriva överbudspolitik i valrörelsen kom knappast som en chock för någon. De har alltid mer pengar att göra av med eftersom det alltid finns några skatter som man tycker att man kan höja. De tycker även om att jobba med symbolpolitikfrågor. Nu senast gällande barn till arbetslösas rätt till att vara i förskolan 30 timmar i veckan. Det är uppenbart att Sahlin försöker återupprepa Göran Perssons manöver med maxtaxan men jag tror knappast att väljarna känner igen sig i hennes utmålning av hemmet som ett straff för barn som inte får gå i förskola.

Att Alliansregeringen har hemfallit åt ett liknande agerande känns dock inte riktigt lika roligt. Jag hade hoppats att valrörelsen skulle handla om något mer än bara kronor och ören. Till exempel vilket samhälle vi faktiskt vill ha, vad vi tror att människor klarar av om de bara får chansen, och sådana saker. Nu finns det ju med under ytan men fokus är hela tiden på kostnader, skattesatser och miljarder som satsas.

Nu leder visserligen Alliansregeringen fortfarande i mätningarna och jag har stort hopp om borgerlig valseger igen. En tillbakagång till socialdemokrati skulle vara förödande för Sverige och svensk ekonomi. Men framförallt så skulle arbetet med att göra Sverige lite mer borgerligt komma av sig.

Och Sverige behöver bli mer borgerligt. Vi behöver lägre skatter, mer personligt ansvarstagande och ett starkare civilsamhälle. Inte högre skatter, statligt ansvarstagande och ett civilsamhälle på undantag.

Jag hoppas att du håller med och att du vill hjälpa till att jobba för en borgerlig valseger.

SR, DN, DN, SVD, SVD, DI, SyD, GP, Expressen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

ua sa...

På vilket sätt skulle en(s)-tillbakagång vara till skada för landet? Hoppas du menar en valvinst för (s) skulle vara förödande ;)
Jag förstår att värmen tar ut sin rätt... Är rätt trögtänkt själv.

ua sa...

För närvarande dvs.... :)

Unknown sa...

Tack för påtalandet =)