torsdag 21 oktober 2010

kriminella och deras pengar

Ett effektivt sätt att förhindra kriminella är att ge sig på deras inkomstkällor. Något som Skatteverket och polisen nu samarbetar kring. Detta har visat sig framgångsrikt och Skatteverket drar nu in miljarder från bland annat Hells Angels.

Jag hoppas att Skatteverket fortsätter med arbetet så att de kriminella gängens verksamhet kan tryckas tillbaka. Det gagnar alla, samhället i allmänhet men företagen som bedriver en laglig verksamhet i synnerhet. Genom att slå undan fötterna för verksamheten kan de inte längre konkurrera med seriösa företagare. Och det är positivt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

"... Genom att slå undan fötterna för verksamheten kan de inte längre konkurrera med seriösa företagare. Och det är positivt!"

Ja, det är positivt, och det påminner om något Leif G W Persson sa ang detta ämne redan för många år sedan.
Han påstod att det effektivaste sättet att komma åt kriminella nätverk, ex mc-gäng, är att gradvis nöta ut dem. Ge dem parkeringsböter, kolla upp byggnadstillstånd för alla deras fastigheter, undersöka deras vapeninnehav resp vapenlicenser, kolla deras deklarationer och de ev bidrag de emottager osv.

Nu verkar ju myndigheterna ha börjat med detta på ett mer systematiskt vis, och det är väl inte en dag för tidigt. Jag hoppas vid Gud att detta blir ett lyckosamt projekt, ty vad vi än behöver i vårt kära land, inte är det mer av organiserad brottslighet!

Mvh

Unknown sa...

"Nu verkar ju myndigheterna ha börjat med detta på ett mer systematiskt vis, och det är väl inte en dag för tidigt."

Visst är det så, det är ju så här man måste arbeta verkar det som. Skönt att rättsväsendet äntligen har insett det.