måndag 7 maj 2012

Oroväckande utveckling i Europa

Det är inte utan att man blir lite orolig över Europas framtid i dagar som dessa. I Frankrike röstade ca 20 procent på Marine le Pen i första presidentvalomgången.

Därefter röstade landet fram en socialist som riskerar att köra Frankrike i det grekiska ekonomiska diket.

I Grekland å andra sidan röstade valmanskåren i går in ett nynazistiskt parti och ett par ytterlighetsvänsterpartier i parlamentet.

De mörka molnen på eurosamarbetets himmel börjar minst sagt att torna upp sig.

2 kommentarer:

Kent Karlsson sa...

Och du ser inget samband mellan nedskärningar för "den vanliga människan" och att människor röstar bort politker som enbart har Euron`s bästa för ögonen och inte sina medborgares bästa för ögonen!
Förhoppningsvis är det här början på slutet för de nyliberala högerkrafterna i Europa och att det börjar bedrivas en politik som INTE utarmar den "lilla människan", allt medan den mest förmögna tiondelen går skadelösa ur alla nedskärningar!
Fördelningen måste bli rättvisare annars kommer de samhälliga problemen att förvärras och protester och kravaller runt om Europa kommer att bli flera och till slut helt okontrollerbara! Ja om man inte inför rena polisstater förstås!
Förhoppningsvis åker även herr Reinfeldt ut på öronen 2014 så att vi äntligen kan få en politik som verkligen skapar förutsättningart för att vi 400 000 arbetslösa öntligen kan få större möjligheter att få ett jobb!

"REGERINGEN VÄNTAR PÅ BÄTTRE TIDER! VI VÄNTAR PÅ EN BÄTTRE REGERING!"

martin-edgelius sa...

Om det vore så att europeiska länder i någon större omfattning ägnat sig åt vad du kallar nedskärningar så hade inte situationen sett lika alarmerande ut (Grekland borde ha börjat för många år sedan). Allt för många länder har i stället ägnat sig åt vidlyftig ekonomisk politik utan hänsyn till vare sig medborgare eller deras pengar. Det är det som är Europas stora problem och i det hänseendet är Sverige unikt som varande ett av få länder med ordning och reda i ekonomin. Men oaktat vad man anser om förd politik så är en lagd röst på extremist- och populistpartier aldrig av godo. Det skapar endast ännu större oreda i en redan skakig värld. Och när jag skriver om eurosamarbetet så är det endast ett konstaterande om att Europa står inför stora problem om euron faller, inte en värdering av euron som sådan.