fredag 25 november 2011

Vad har Juholt emot familjen?

Men i Sverige ökar idag beroendet. Det fria valet minskas. Äldre blir beroende av sina barn för att få en värdig ålderdom. Barn blir beroende av sina föräldrar för att få en ordentlig utbildning. På punkt efter punkt får människor söka egna lösningar där politiken har avsagt sig ansvaret. - Håkan Juholt

I Håkan Juholts värld är tydligen det värsta som kan hända en människa att den blir beroende av sin familj. Och åtgärden för att motverka ett sådant beroende stavas mer politik.

Det här med valfrihet och egenmakt är uppenbarligen ingen stor grej för Juholt.

SvD.

3 kommentarer:

Förstår du? sa...

Juholt menar nog att man inte ska vara beroende av förmögna eller "snälla" föräldrar för att ha ett drägligt liv, alternativt kunna jobba sig upp i samhället.

Johan sa...

Moderaterna leder Sverige till de bättre och de människor som ska klaga hela tiden kan kika tillbaka på tiden när Sverige i princip styrdes helt av Socialdemokraterna... Moderaterna gör ett kanonjobb, vi är ett starkare och friskare Sverige. Punkt.

Allianspartisten sa...

"I Håkan Juholts värld är tydligen det värsta som kan hända en människa att den blir beroende av sin familj."

Att inte ha insett att vi inte lever kvar i det gamla industrisamhället och efterkrigstidens exceptionella tillväxtperiod, med social ingenjörskonst och en aldrig sinande ström av "politiska reformer", är hans stora problem.

Att människan av idag vill kunna välja och ta ett större ansvar verkar inte var något han inte ägnat den minsta tanke åt. Istället är denne reaktionärs högsta önskan att komma tillbaka till tiden då "Domus var Domus", en tid där det politiska pekfingeriet inte visste några gränser.

Dessbättre verkar inte väljarna just nu ha särskilt mycket till övers för Juholts reaktionära kamp. I opinionsmätningarna duggar bottenoteringarna tätt och även om dessa alltid måste tas med en nypa salt är det nog ändå ganska säkert att synen på socialdemokraterna som ett statsbärande parti för alltid är förlorad.