onsdag 21 mars 2012

Kunglig yra och kungliga besök

Det är mycket kungligt i media just nu. Till glädje för oss rojalister och monarkister så klart. I går meddelade hovet att prinsessan Estelle döps i slottskyrkan den 22 maj. Det vill säga inte den 16 maj vilket media rapporterade för några dagar sedan.

I dag påbörjar dessutom Prinsen av Wales (kronprins Charles av Storbritannien) och hans fru hertiginnan av Cornwall en tre dagar lång rundtur i Skandinavien.

I dag befinner sig paret i Oslo men i morgon styrs kosan mot Sverige och Stockholm. Här väntar ett digert arrangemang som bland annat innehåller besök på Vasamuséet och S:t Eriksområdet.

Att prinsen av Wales är på besök i Sverige tillhör inte vanligheterna. Jag gissar därför att besöket åtföljs av viss ceremoniell verksamhet och utbyten av hedersbetygelser. Om det nu finns något mer att utbyta? Prins Charles har säkerligen redan fått Serafimerorden och kung Carl Gustaf har redan Strumpebandsorden. Någon som har en uppfattning om vad som eventuellt kan tänkas utbytas?

Kanske kan de diskutera den brittiska tronföljden och möjligheten att flytta upp Carl Philip i stället? Inte för att det skulle påverka något i sak utan bara för att det vore trevligt.

Inga kommentarer: