fredag 20 januari 2012

Birro vs. Rosén

Här om dagen skrev Marcus Birro en krönika i tidningen Dagen. Den visade sig sedan bli den mesta lästa artikeln i tidningens webhistoria. Många har blivit upprörda, andra har uttryckt tacksamhet över Birros tydlighet.

Nyheter24 har dock gått i taket. Särskilt Eric Rosén. Det verkar främst vara Birros mening "Gud är inte en lesbisk kvinna som lagar mat i himlen. Gud är inte en bög i läderbyxor. Gud är en dömande Gud. Han är en mullrande kraft" som upprört Rosén mest.

Att meningen med största sannolikhet ska ses som en gliring till Jonas Gardell och hans uttalande i TV-programmet Åh, Herregud! (0:29 in i klippet) verkar gå honom helt förbi.

Det är således förvanskningen av Gudsbilden som Birro riktar in sig på. Inte homosexuella som Rosén verkar tro.

Nyheter: Exp, AB, Skånskan.

Bloggar: Josef Gustafsson, Stefan Swärd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att det finns en bloggare med lite vett på den här sidan.

Anders sa...

Att vara öppet homosexuell och "skämta" om homosexuell är ok. Att vara heterosexuell och "skämta" om homosexuell är inte ok.

Att vara rom och "skämta" om romer är ok, inte om man är vit konservativ man.

Birro, är vad jag vet, inte homosexuell. Så han borde veta att på webben kan alla läsa hans inlägg, inte bara konservativa kristna homofober på Dagen. Jo, det finns även andra läsare av Dagen, men hans krönika verkade mest vara inriktad till dem.