onsdag 4 januari 2012

(V)ad viljen I?

Tänk, jag håller faktiskt med om en mening i Jonas Sjöstedt och Ulla Anderssons debattartikel i dagens DN. De skriver:

"Politik blir inte bättre för att den blir mer centralstyrd, däremot blir besluten mindre demokratiska när EU tar makten över dem."

Synd bara att de själva inte verkar skriva under på ovanstående mening. Fast centralisering kanske bara är dåligt när det gäller EU?

Partiledarkandidaterna verkar i alla fall inte ha några problem med att vilja styra allt inom Sveriges gränser i minsta detalj. Från centraliserat politikerhåll då såklart.

2 kommentarer:

Leif sa...

En fråga, vem ska betala den kortade arbetstiden? Ska arbetsgivarena betala för 40 timmar om man jobbar 35? Eller ska min skatt gå till det? Nej tack. Man kan redan idag jobba 75 % om man vill, med 75 % av lönen såklart. V borde svara på denna fråga först innan dom lanserar tokigheter som detta och ett tredje kön.

martin-edgelius sa...

Svaret på frågan är nog att båda privata arbetsgivare och skattebetalare (i egenskap av arbetsgivare) skulle få betala. Och därmed är förslaget så klart lika orealistiskt som det alltid har varit. Men att betala saker med andras pengar har ju aldrig varit ett bekymer för (V).