torsdag 3 februari 2011

Det är vårdköerna dumbom

Att det är enklare för höginkomsttagare (jämfört med låginkomsttagare) att få tillgång till vård inom det offentliga systemet har påvisats tidigare. Det är således ingen nyhet. Vänsterns svar på problemet är tyvärr inte heller några nyheter, eller deras analyser för den delen.

Att det är köerna i sig som gör att det uppstår situationer där den som är mer vältalig tar sig fram på bekostnad av den som inte gör sin röst hörd tycks inte sjunka in hos socialdemokrater och vänsterpartister. Deras svar är som vanligt mer riktade pengar och mer omfördelning.

Att problemet skulle försvinna om köerna försvann vill de helt enkelt inte förstå. För hur skulle det se ut om de inte längre fick bestämma över vårdapparatens hela kedja?

AB, DN, SvD, SR.
AF, JI.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hela svenska folkets lilla gullebubbe, Ingvar Kamprad, biljonär, ah, den Lilla Människan, förföljd av Staten!

Jag har ett förslag: låt oss starta en INSAMLING till den stackars mannen. (Såna dära halvt ihjälpriviligierade alagare som bryter mot Arbets Linjen och lever lyxliv på smällfeta socialbidrag och ligger och sover ruset av sig på gatorna med mössor där sossevinen lägger slantar, DOM ska minsann inte ha nåt. Tvärtom är dom så packade så dom märker inte när vi tar deras pengar och skänker dom istället till den VERKLIGT behövande: Ingvar Kamprad! martyren!

===

Ärligt talat: det där pekoralet röjer en "folklig" mentalitet, så rakt igenomov ovärdig, absurt fördummad, så utstuderat imbecill, så infernaliskt infantil, så bottenlöst sjaskig och tarvlig, så man ville bara inte tro att det är sant.

Allt det här dravlet är bara en outhärdlig SKYMF mot landets unga, fattiga, aretslösa, långtidssjuka, utförsäkrade, som blir fler, och fler, och fler, dag för dag, medan biljonärerna smörjer kråset allt skamlösare i sina skatteparadis.

BOJKOTTA IKEA!

Unknown sa...

Att någon blir rik på sin verksamhet är inte ett hån mot vare sig fattiga eller arbetslösa, utan är snarare något som bör uppmuntras. Oavsett om Kamprad betalar skatt i Sverige eller inte så förtar inte det det faktum att tusentals av hans anställda gör det.