tisdag 1 februari 2011

Kd, Livets Ord och andra hemskheter

På tidningen Aftonbladet verkar man vara rädd för främst tre saker: Livets Ord, Kristdemokraterna och Moderaterna (i nämnd ordning). En ledare och en krönika/kolumn den senaste veckan skvallrar om rädslan i fråga.

Kristdemokraterna utmålas som en bastion för diverse hemskheter. De sägs "stå nära" Livets Ord. En organisation som antas (ja, antas, det är en gissning av den ena författaren) ge pengar till både Kristdemokraterna och Moderaterna.

Kristdemokraterna sägs dessutom bestå av ett antal fraktioner, en hemskare än den andra, fast alla med målet att göra om partiet till ett "högerkonservativt parti". Moderaterna, i egenskap av att vara "garanten" mot en rödgrön regering (och diverse demoner), får sin släng av sleven av bara farten.

Göran Hägglund (svenskkyrklig så vitt jag vet) påstås även ha en bakgrund inom Pingströrelsen, som om det vore det konstigaste som fanns.

Personligen tycker jag att vänsterpartiets kopplingar till diverse autonoma organisationer är långt mycket mer komprometterande, men... det kanske bara är jag?

AB1, AB2, D1, D2, D3, T&F, F.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

4 kommentarer:

Purpendicular sa...

När Palme i riksdagen talade om att hålla "rågången öppen mot vänster" och om "de fyra demokratiska riksdagspartierna" så tror jag inte att dessa fyra partier (och nu Kd) skulle få majoritet på Aftonbladets kulturredaktion.

Jag tycker att ett bra litmustest för att se om någon har fattat vad demokrati är för något är om de skriver västerländsk civilisation utan citationstecken.

Anonym sa...

Martin m fl;

"... Personligen tycker jag att vänsterpartiets kopplingar till diverse autonoma organisationer är långt mycket mer komprometterande, men... det kanske bara är jag?"

Nej, det gäller även mig. :)

Mvh

Tokmoderaten sa...

"... Personligen tycker jag att vänsterpartiets kopplingar till diverse autonoma organisationer är långt mycket mer komprometterande, men... det kanske bara är jag?"

Jag instämmer med ett avgrundsvrål!

Unknown sa...

Skönt att se att man inte är ensam :)