måndag 7 februari 2011

Låt människor bli rika

Tänk om LO var mer intresserade av människor som tjänar lite, än dem som tjänar mer. Så mycket mer relevanta de skulle vara då.

Att människor blir rika är nämligen inte ett problem utan något som borde uppmuntras och tillåtas fler.

Att som LO fokusera på det de kallar "maktelit" är i mina ögon kontraproduktivt. Ett samhälle definieras inte av synen på sina rikaste, utan av synen på sina fattigaste.

DN, DI, Exp, SvD, SR, PA, S, SVT.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

2 kommentarer:

Unknown sa...

Tror du på fullt allvar att ett samhälle definieras av sina fattigaste medborgare? Så du menar att det är de ensamstående tvåbarnsmödrarna med dubbla arbeten som definierar USA och inte storföretagarna, Obama och media?

Och om nu ändå ett samhälle skulle definieras av sina fattigaste (för det finns det säkert vissa som gör, bland annat du själv) betyder det ju inte att man måste lämna fältet fritt för de rika att göra som de behagar. Att människor blir rika är visst ett problem, tänk om en del av alla VD:ars löner kunde gå till att anställa andra människor istället. Vi skulle få en lägre arbetslöshet, mindre stress på arbetsplatser osv. Det finns ingen människa i världen som behöver 12 miljoner om året. Det är bara löjligt mycket pengar.

Det enda positiva med att varenda kommunpolitiker med självaktning måste ha en egen blogg är att man inser vilja jävra idioter det är som styr det här landet.

Unknown sa...

Definieras av synen på sina fattiga kanske jag skulle ha skrivit (har ändrat det). Det vill säga vad man tror om deras förmåga att själva åstadkomma förändring i sitt liv. Så ja, jag tror att till exempel USA i stor utsträckning definieras av en positiv människosyn där även tvåbarnsmamman med dubbla jobb ses som en kapabel individ med möjlighet att förändra sitt eget liv.

Till skillnad från i Sverige där fattiga snarare anses vara allmänt oförmögna och inkapabla och därmed berättigade till "stöd" från det offentliga.

Sen hur mycket pengar någon anser sig behöva är rimligtvis en subjektiv fråga och inget som du eller någon annan kan säga någonting om.