torsdag 2 februari 2012

Tacka "miljö"rörelsen för oljekraftverken

Sedan kärnkraftsomröstningen så har moderniseringen av våra svenska kärnkraftverk varit tämligen blygsam. Man har lappat och lagat och till och med tagit reaktorer ur drift.

Men oavsett vad Miljöpartister och andra försöker hävda så finns det fortfarande ingen bra, säker och miljövänlig ersättningskälla till kärnkraft. än. Inte i ett land som får merparten av sin el från kärnkraft i alla fall.

Något som leder till att vi i Sverige, när rysskylan nu sveper in, måste starta upp gamla oljekraftverk för att hålla uppe elproduktionen (eftersom kärnkraftverken inte går för fullt).

Man undrar om det verkligen var det här som kärnkraftsmotståndarna såg framför sig för när de röstade för en avveckling.

Nyheter: GP, E24, SvD, SR.

2 kommentarer:

Stefan Lundin sa...

Håller med dig helt, vi saknar Barsebäcksverket här i Skåne t.ex. Dessutom är det av vikt för svensk basindustri att den har tillgång till rimligt prissatt el. Personligen ska jag nu installera en värmepump i min villa, en god sak för miljön.

sven sa...

Hör man kärnkraftsmotståndare tala t.ex till Ring P1 så är det som de har ett religöst motstånd mot kärnkraft.Kärnkraften är det ondaste som finns enligt dom.De är besatta av sitt kärnkraftsmotstånd.