fredag 26 november 2010

Det går bra nu... (det borgerliga uppdraget)

...I alla fall i väljaropinionen. Moderaterna får över 37 procent i den senaste väljarbarometern, och Socialdemokraterna ligger ungefär 10 procent efter. Något liknande har i princip aldrig skådats tidigare.

Det kan dock finnas många förklaringar. Regeringens höga förtroende är så klart en, men Socialdemokraternas totala genomklappning bidrar såklart den också.

Hur roligt det än är att få bra opinionssiffror så får det inte leda till att man slår av på takten. Moderaterna, och den övriga Alliansen, har fortfarande mycket att utföra.

Till att börja med så måste vi, alla tillsammans, hjälpas åt att forma den moderna borgerliga berättelsen. Eller det borgerliga uppdraget som PJ Anders Linder kallar det.

Min version av det uppdraget skulle kunna baseras på följande saker; egenmakten måste få öka i det svenska samhället, civilsamhällets roll måste få utrymme att växa sig större, det personliga ansvaret måste sättas i fokus och bildning och kunskap måste åter igen bli honnörsord.

Lyckas vi formulera det uppdraget så kommer vi ha valet 2014 som i en liten ask.

DN1, DN2, DI, Exp, SR, PB, AB1, AB2, SvD, KP, TM, AN, TB, CGW, R, GP, PLC.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

1 kommentar:

Anonym sa...

Martin m fl;

"... Min version av det uppdraget skulle kunna baseras på följande saker; egenmakten måste få öka i det svenska samhället, civilsamhällets roll måste få utrymme att växa sig större, det personliga ansvaret måste sättas i fokus och bildning och kunskap måste åter igen bli honnörsord..."

Ett nobelt uppdrag. Lycka till med detta!

Mvh