tisdag 18 oktober 2011

Kvotering är aldrig ok MUF

Det är helt oacceptabelt att välja en ny ledning för partiet utan en enda person med utomeuropeisk bakgrund. Det är också mycket beklagligt att ingen 80-talist enligt valberedningen är kompetent nog att sitta i ledningen.

Detta säger Erik Bengtzboe, ordförande för Moderaternas ungdomsförbund (MUF), på SvD Brännpunkt. Tydligen utan att reflektera över att han då argumenterar för den typ av kvotering som man brukar säga sig vara emot i ungdomsförbundet.

Som tur är så finns Alice Teodorescu som i en mening förklarar varför Erik är fel ute:

När man som Bengtzboe lyfter fram en riksdagsledamot som lämplig för partistyrelsen, främst på grund av etnicitet och ålder istället för på grund av meriter och kompetens, slutar man att vara individorienterad.

Kvotering är aldrig ok, oavsett vilka kriterier som används. Jag vill att företrädarna i Moderaternas partistyrelse ska vara valda med anledning av kompetens och duglighet. Inte med anledning av ålder eller etnicitet.

Bloggar: Bawar Ismail.

1 kommentar:

Thomas sa...

Martin;

"... Kvotering är aldrig ok, oavsett vilka kriterier som används. Jag vill att företrädarna i Moderaternas partistyrelse ska vara valda med anledning av kompetens och duglighet. Inte med anledning av ålder eller etnicitet."

- Det är bara att hoppas att fler moderater tycker som du, och att inte M förvandlas till någonting kollektiv-orienterat. Det finns nämligen redan så många sådana partier inom svensk politik.