måndag 19 december 2011

Är kyrkan kristen?

Nej, Maja Hagerman, det finns inga "starka krafter [som] vill att Svenska kyrkan ska vara en bastion för etnisk svenskhet, ett motståndsfäste mot samhällets ”islamisering”.

Det torde vara en mycket liten grupp som tar just den utgångspunkten i så fall. För om den finns så har jag aldrig hört talas om den.

Däremot finns det en betydligt större grupp som anser att kyrkan, och kyrkorummet, ska vara en plats för kristen gudstjänst och tillbedjan.

Det är inte samma sak som att vara en "bastion för svenskhet". Det är att vara en bastion för kristendom. Vilket faktiskt är kyrkans uppgift.

4 kommentarer:

sven sa...

Läser man bloggar typ politiskt inkorrekt och dess kommentarer så är det många där som vill att statskyrkan ,ja just statskyrkan inte frikyrkan, skall vara en bastion för svenskheten och ett motståndsnäste mot islamiseringen i Sverige som dom tycker pågår.
Det är en europeisk trend bland nationalistiska partier att de vurmar för de gamla statskyrkorna..De gamla statskyrkobyggnaderna ses som nationalistiska tempel.
Bland sverigedemokrater så finns det en stor besvikelse på prästerna att de är för islamvänliga.

martin-edgelius sa...

Det är i så fall en debatt som helt gått mig förbi. Men så frekventerade jag inte PI heller. Kanske beror på det?

Tramssubstantiation sa...

Maja Hagerman vill ha kvar den kaka som staten gett bort. Kyrkan gör väl vad den vill.

Kyrkan ska inte vara en one-size fits-all, varken varm eller kall, hackad eller malen.

Låt kyrkan delas upp i flera delar: en sekulär, en ekumenisk, en interfaith, och en riktigt jävla kristen.

Och avskaffa nu för Guds skulle kyrkopolitiken.

Nog Nu sa...

Måste säga att i detta fallet verkar du något aningslös!

Själv gick jag ur svenska kyrkan för 6-7 år sedan just pga den eftergivenhet som visas just islam, en total kapitulation för denna livsfarliga ideologi(betraktar den mer som ideologi än religion).
Denna eftergivenhet går rätt igenom samhället och kommer leda till inbördeskrig vad det lider.
Ju förr dess bättre måste jag väl tillägga. Tyvärr är det ju lite svårare att ekonomiskt sluta stödja samhällets självmord än vad det var att sluta stödja kyrkans dito. Dock har det snart gått så långt att uppoffringen att sluta arbeta enbart för att inte själv bidra med finansiella medel till det totala förräderiet inte går att undvika!