torsdag 15 december 2011

Newt så länge det varar

Det börjar hårdna i kampen om vem som ska bli det republikanska partiets presidentkandidat nästa år. Den tidigare favoriten Mitt Romney har just blivit omsprungen av Newt Gingrich i mätningarna och i kväll är det dags för ytterligare en debatt.

Allvaret får dock sägas börja på riktigt i januari när provvalet i Iowa drar i gång. Gingrich har tydligen ingen egen större organisation på plats så lyckas han bra i Iowa så kan det visa vägen mot andra provvalsframgångar.

Men Gingrich historiska framgångar till trots framstår han allt som oftast som en amerikansk version av Håkan Juholt. Det vill säga, han pratar gärna innan han tänker efter. Gingrich har dock en helt annan rutin än Juholt, men han ställer ändå till det för sig med Jämna mellanrum.

Jag tror således fortfarande att det kommer bli Mitt Romney som tar hem kampen. Han är lite slätstruken men samtidigt en person som kan gå hem hos bredare folklager.

Så Gingrich ska nog passa på att njuta av uppmärksamheten så länge det varar. Och jag skulle nog passa på att läsa ut hans bok (som legat bredvid sängen sedan jag köpte den i våras).

Reason Mag.

4 kommentarer:

Karl Laurentius Roos sa...

Vad tror du pm Ron Paul?

martin-edgelius sa...

Att han, likt sin far, säkert kan vara med och skapa debatt men att han utöver det kommer vara tämligen chanslös.

martin-edgelius sa...

Nu ser jag föresten att det var Ron du frågade om, och inte Rand. Men svaret är ju ungefär detsamma.

Tyvärr sa...

Otroligt att republikanerna inte kan komma upp med en
mer trovärdig kandidat.Ron Paul är en republikan endast vid namn. Mitt Romney är Obama light och ändrar på sigtitt och tätt. Hans sjukförsäkringsplan i Massachussetts är model för Obamas impopulära plan.
Gingrich är smart och erfaren men inte stadig.Valet är republikanernas att förlora.