lördag 7 maj 2011

Fler jobb, inte fel jobb

Så, då var man hemma igen efter Moderaternas Sverigemöte. Det har varit två intensiva dygn med mycket stå-gå-lyssna men stämningen har varit på topp och alla som jag har mött har varit på gott humör.

Reinfeldt, Borg och Arkelsten var alla på hugget i sina framföranden och den stora behållningen nu kommer vara känslan att vara en del av ett parti som faktiskt har en tanke och en vision om vad det svenska samhället behöver för att utvecklas framåt.

Statsministerns avslutningstal, även om det inleddes lite sävligt, var helt klart konferensens höjdpunkt. Han kom verkligen igång under andra halvan och det var befriande att höra hur mycket moderaternas syn på arbete och dess värde för människan skiljer sig från socialdemokraternas.

Moderaternas utgångspunkt är att de flesta har en arbetsförmåga, men att arbetsmarknaden kan behöva justeras för vissa. Målet är dock att öka drivkrafterna till arbete och att alla som jobbar ska få mer pengar kvar i plånboken.

Inte särskilt vare sig extremt eller oväntat, men för oppositionen verkar det vara det mest skrämmande i hela världen.

Vår utgångspunkt är inte heller, till skillnad från socialdemokraterna, att peka ut vissa jobb som "fel" jobb (eller som skitjobb). Alla jobb behövs och alla jobb är bra jobb. Vi talar därför inte om fel jobb, utan om fler jobb.

Det är svårt att låta bli att låta som en partimegafon efter dagar som dessa men helgen har i stort varit inspirerande. Självklart finns det politiska vägval framöver som man kan oroa sig över i olika grad, även för oss.

Partiet ska till exempel ta fram både ett idépolitiskt- och ett kommunalpolitiskt program (För beslut på partistämman i höst) och det är viktigt att dessa fylls med rätt saker. Det är dock interna frågor som kommer finnas med i processerna ett tag till. Men jag hyser tillförsikt.

Nu tror jag dock att jag tar helg.

SvD, DN, SR, PB, Exp1, Exp2, Exp3, SMP, GP1, GP2, GP3, SVT1, SVT2, SyD.
TB, GP, FK, PA.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Inga kommentarer: