tisdag 3 maj 2011

Tories fick egen majoritet i Kanada

Att det konservativa Tories fick egen majoritet i gårdagens val i Kanada verkar inte vara någon stor nyhet för svensk media. De enda som rapporterar är Ekot.

Jag säger grattis till Stephen Harper som nu för första gången kan bilda majoritetsregering!

Uppdatering: I dag vid lunch skrev DN om Tories valseger. Inramningen är dock lite märklig.

TGAM, DE, C, WP, HG, SR, SY, SvD.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Martin m fl,

"Att det konservativa Tories fick egen majoritet i gårdagens val i Kanada verkar inte vara någon stor nyhet för svensk media. De enda som rapporterar är Ekot..."

Denna nyhet ligger s a s 'not within the narrative of the Swedish left-wing, conservative hating, main strem media', och är följaktligen inte en nyhet de vill lyfta fram.

Att förmodligen inte ens SvD kommer att göra någon större uppföljning av denna för kanadensiskt politiskt liv så signifikanta händelse - där detta politiska landskap påtagligt tycks ha ritats om i en mer konservativ riktning - anger väl att vi idag knappast har så mycket annat än socialistiska, och inte minst socialliberala medier, oavsett vad de själva formellt kallar sig.

Det vore det roligt om någon konservativ kännare utanför de svenska gammelmediarna granskade den kanadensiskt-konservativa framgången, satte in den i ett internationellt sammanhang, och rent allmänt förde ett resonemang om huruvida det går en bred, nykonservativ våg genom västvärlden, vad som kännetecknar denna moderna konservatism osv. Det vore verkligen intressant.

"... Jag säger grattis till Stephen Harper som nu för första gången kan bilda majoritetsregering!"

Ja, för tusan; gratulerar!

Mvh

Unknown sa...

"Det vore det roligt om någon konservativ kännare utanför de svenska gammelmediarna granskade den kanadensiskt-konservativa framgången, satte in den i ett internationellt sammanhang, och rent allmänt förde ett resonemang om huruvida det går en bred, nykonservativ våg genom västvärlden, vad som kännetecknar denna moderna konservatism osv. Det vore verkligen intressant."

Mycket intressant! Undrar om det finns någon med bra koll på Kanada som kan bistå?