måndag 16 maj 2011

Dagens länkar (från Konservativa tankar)

Johan Ingerö skriver underhållande om skillnaden mellan accepterad konst och icke-accepterad konst.

Gudstro är mänskligt, enligt Oxfordstudie.

Ingemar Gens; certified mad man. Enligt honom får inte barn leka fritt eftersom det är i "den fria leken som könsstereotypa mönster föds och cementeras".

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , .

4 kommentarer:

Mattias sa...

Nu låter jag som en gnällspik här, ledsen för det alltså. Men, men... Ingemar Gens ifrågasätter ju om den fria leken verkligen är så särskilt fri när allt kommer omkring. Ska det räcka att man gör en vanlig kulturanalys för att stämplas som "certified mad man"? Vad i hela friden grundar du det på?

Unknown sa...

Jag skulle säga att det räcker att googla honom för att komma fram till den slutsatsen. Karlns genusanalyser står väl i paritet med Gudrun Schyman och Tiina Rosenbergs.

Exempel:
http://www.genusbalans.se/makt_och_beslut/ideologi_9.htm
och:
http://www.transport.se/home/trp2/tidn/home.nsf/pages/ED5152DA834A7D2EC1256F9C003036C4

Och ja, du framstår som en gnällspik ;)

Mattias sa...

Man får se det som en del i mitt pågående projekt att försöka hitta en yta att föra dialog med konservatismen på. Jag tror att det finns mycket positivt att hämta i den konservativa världssynen, men jag behöver finna några trovärdiga tänkare först. Har försökt i några månader, men det går inte särskilt bra. ;)

Har läst de där båda länkarna och konstaterar att han inte säger någonting annorlunda än i den första artikeln du refererat till, förutom att han även säger sig vara socialistisk. Om det räcker för att stämplas som "certified mad man" så fine, sjukdomsstämpla dina ideologiska motståndare bara. Moget. Jag letar vidare efter några mera vederhäftiga konservativa tänkare.

Unknown sa...

Det var ju tråkigt att höra att jag inte lever upp till dina intellektuella förväntningar. Men om det är dialog du efterfrågar så kanske du skulle pröva att inte låta så impertinent i dina kommentarer. Bara ett tips.

Och jag gissar att du faktiskt förstår - trots att du inte låtsas om det - att jag inte anser att Ingemar Gens är galen i någon form av sjukdomsbemärkelse, utan i en åsiktsmässig och ideologisk sådan.

Jag anser att Gens har en skruvad människosyn eftersom han verkar anse att allt som inte passar in i hans genusteorier är uttryck för förtryck och maktanspråk, och att människor som inte förstår detta därför behöver styras.

Det tycker jag är ganska osympatisk, för att inte säga cyniskt.