fredag 9 september 2011

Obamatörism

Det verkar som att Obama inte blev nöjd med det jättepaket som han lanserade för inte allt för länge sedan. Effekten av de 700 miljarder dollar uteblev så nu fläskar han på med över 400 miljarder dollar till.

Svenska Skanska jublar och hoppas att de ska få ta del av pengarna via infrastruktursatsningar. Frågan blir dock vad skattebetalarna ska säga när Obama nu ytterligare ökar den amerikanska statsskulden, från en redan rekordhög nivå dessutom.

Gissningsvis kommer de republikanska kandidaterna få mycket att debattera om framöver och Tea Partyrörelsen kommer få mängder av vatten på sin kvarn.

Det känns lite som att Obama börjar se slutet på sin tid som president och att han därför tar i med alla krafter han kan uppbringa. Om det får det amerikanska folket att se honom som handlingskraftig eller ansvarslös återstår att se. Jag vet vad jag anser.

Svensk media skyller det politiska läget i USA på republikanerna och Tea Partyaktivister. För mig framstår dock Obamas ekonomiska politik som allt annat än sansad. Och sannolikheten är stor att ganska många amerikaner hållet med mig.

Bara ett år kvar till valet nu.

Nyheter: HA, DI, DI, SvD, SvD, SvD, AB, Exp, SY, DN.

Inga kommentarer: