onsdag 12 januari 2011

Österberg tar bladet från munnen

I dag tar min favorittippade efterträdare till Mona Sahlin bladet från munnen. För att vara inom socialdemokratin är det dessutom med starka ordalag.

Sven-Erik Österberg säger till DN att han skulle överväga en fråga från valberedningen mycket, mycket noga. Klarare än så tror jag inte att man kan uttrycka sig i det socialdemokratiska partiledarracet. Sven-Erik vill ha posten, den saken är klar.

Som jag sagt tidigare så tror jag att han har goda chanser också. Inte för att han har många idéer eller kan räknas som en visionär ledare, utan för att han står för trygghet och igenkännande.

Många inom (S) känner nog just nu att partiet gått vilse. Med Sven-Erik på partiledarposten skulle åtminstone någonting kännas bekant, och konstant. Han torde som partipolitisk traditionalist även ha stora delar av fackföreningsrörelsen bakom sig. Något som bör vara ganska viktigt för en aspirant som Österberg.

DN1, DN2, PT, EK, NA, NSD, SR, KB, HD, FB, BLT, HN, AB, DE.

Läs även andra bloggares åsikter om , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sven-Erik Österberg som ny partiledare för S? Hm. Ett kort och måhända passande - om än lite raljant - omdöme om denne herre, vore väl trygg, men tråkig.

Tryggt om än tråkigt är kanske trots allt vad S ska satsa på under kommande år, åtminstone medan partiet letar efter sig självt, och tar reda på vad det egentligen vill.

Det kan nog vara väl så vinnande för socialdemokrater att börja satsa på att i sund mening vara lite tråkiga, dvs börja bejaka en världstillvand politik som svenskarna faktiskt efterfrågar.

Inte en politik som slår an hos 20-åriga veganer, men som det är omöjligt att styra ett land med.

Inte samarbeta med ett grönt parti vars ena språkrör offentligt sagt att partiets mål alltid vara att krossa S.

Inte bli kärvänligt med ett parti som aldrig gjort upp med sina totalitära drag, och sitt bekymmersamma förflutna.

I stort bör alltså S mejsla ut en politik som har någonting väsentligt att säga om dagens värld.

Denna typ av trygga, om än lite tråkiga, politiska ansats skulle nog göra S starkare, om än inte lika starkt som förr.

I detta arbete, kanske Sven-Erik Österberg är den bästa lagledaren. Om inte annat är han kanske den bästa övergångslösningen, när S går från ett mindre till ett mer relevant politiskt alternativ.

Mvh

Unknown sa...

Nån som är trygg men tråkig tror jag är precis vad sossarna vill ha, och behöver :)