tisdag 12 april 2011

Luften blir lite lättare att andas

Ytterligare ett jobbskatteavdrag för alla som jobbar och ökade drivkrafter för främst TCO- och Saco-grupper genom höjd skiktgräns för statlig inkomstskatt, kombinerat med sänkt skatt för pensionärer samt en sänkt restaurangmoms är prioriterade.

Och detta redan från 1 januari 2012.

Ett glädjande besked från regeringen om ni frågar mig. Särskilt att nästa års skattereform inte bara handlar om ytterligare ett jobbskatteavdrag utan att det kombineras med höjd brytpunkt statlig skatt samt sänkt moms.

Nu kanske det egentligen inte är önskvärt med olika momssatser på olika varor och tjänster per se men jag är beredd att ta det onda med det goda i den här frågan.

Restaurangbranschen är en tjänsteintensiv bransch där många har sina första jobb. Om människor äter ute i större utsträckning på grund av att det blivit lite billigare öppnar det upp för att branschen kan anställa fler. Något som är positivt för arbetsmarknaden som helhet.

Kontentan av regeringens aviserade skattesänkningar är annars att luften blir lite lättare att andas, egenmakten ökar en smula och Sveriges invånare får lite mer att säga till om när det kommer till hanteringen av deras egna inkomster.

En lovvärd reform i sig själv alltså.

DN, DI, SR, SvD, Exp.
TB, MA, TM, M.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

2 kommentarer:

Gunnar Rundgren sa...

Kontentan av krogsubventionerna är precis motsatsen: egenmakten minskar en smula, vi får lite mindre att säga till om vad gäller våra egna inkomster. Staten bestämmer att vi skall gå på krogen mer.

Unknown sa...

Som sagt. Jag är beredd att ta det onda med det goda här. Det optimala vore så klart att det är lika låg momssats på alla varor och tjänster. Om vi nu ska ha moms över huvudtaget.