måndag 7 mars 2011

Partiledarkandidat utan förtroende eller mandat

Det kan inte ha undgått någon att Socialdemokratin ska välja ny partiledare om ett par veckor. Inte heller att partisekreteraren Baylan aviserade sin avgång i går kväll.

Vissa tolkar Baylans avsked som ett tecken på att valberedningen börjar bli klar med sitt pussel (och att Baylan troligtvis inte passade in i det). Det måste dock vara märkligt att veta att man snart ska åka på kongress, men inte ha någon aning om vad man ska rösta på.

Valberedningen har inte sagt något och det finns ingen kandidat. Eller som Kent Persson skriver; [Socialdemokraterna är] ett parti där de som vill bli partiledare inte får det och de som får inte vill".

Så oavsett vad valberedningen till slut säger så kan rimligtvis inte kongressen rösta på annat sätt än det föreslagna. För vem vill bli den som startar bråk om personer på en kongress där allt handlar om att enas utåt?

Det betyder dock inte att den som väljs kommer ha vare sig förtroende eller mandat. Bara att den personen råkade vara den som flest medlemmar i valberedningen hade som minsta gemensamma nämnare.

PA, TB, HK, JG, DE, EL.
Exp1, Exp2, SyD, PB, AB, DN1, DN2, DN3, SvD1, SvD2.

Läs även andra bloggares åsikter om , .

Inga kommentarer: