torsdag 3 mars 2011

Vad betyder egentligen papperslös?

Sverige ska ha en öppen och generös asyl- och flyktingpolitik. Det är inget konstigt. Människor som flyr hit, eller bara flyttar hit för att de vill bygga sig ett bättre liv ska vara välkomna. Så länge det sker under organiserade och rättssäkra former så här det inte ett problem.

I Moderaternas informationsutskick står det följande:

·Vi har nu kommit överens med Miljöpartiet om att Sverige ska ha en human asylpolitik och vara en fristad för dem som flyr undan förföljelse och förtryck. Samtidigt ska den som vill komma till Sverige för att arbeta kunna göra det. Arbetskraftsinvandring ger enskilda möjligheter att förverkliga sin drömmar och förutsättningar att utveckla den svenska välfärden.

·Regeringens och Miljöpartiets gemensamma mål är att säkerställa en human, rättssäker och ordnad migrationspolitik. Asylrätten ska värnas. Särskild hänsyn ska tas till barns bästa. Inom ramen för den reglerade invandringen ska rörligheten över gränserna underlättas. Migrationens utvecklingseffekter ska tillvaratas bättre och det internationella och europeiska samarbetet ska fördjupas.

·Överenskommelsen innebär ett gemensamt ansvarstagande för den samlade svenska asyl- och migrationspolitiken som den i dag är utformad
.

Jättebra!

Jag har bara en fråga. Betyder Regeringens överenskommelse med Miljöpartiet att personer som uppehåller sig illegalt i Sverige (de som i tidningar brukar omnämnas som papperslösa, det vill säga personer som fått en rättslig prövning, ett avslag och därmed ett avvisningsbeslut men ändå stannar kvar i landet) inte längre uppehåller sig här illegalt? Har lagstiftningen på det området på något sätt förändrats?

DN1, DN2, AB, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD3, Exp, GP.
T&F, ER, KP.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

11 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Martin m fl,

"... Jag har bara en fråga. Betyder Regeringens överenskommelse med Miljöpartiet att personer som uppehåller sig illegalt i Sverige (de som i tidningar brukar omnämnas som papperslösa, det vill säga personer som fått en rättslig prövning, ett avslag och därmed ett avvisningsbeslut men ändå stannar kvar i landet) inte längre uppehåller sig här illegalt? Har lagstiftningen på det området på något sätt förändrats?"

Dessa frågor måste ju riktas till statsministern, men jag tror att detta är ett av många exempel på när viljan att vara politiskt korrekt har gått rätt långt.

Många potentiella Allians-väljare, som vill ha en sund - i meningen kravfylld, ansvarsfull, dock icke-rasistisk - invandrarpolitik lär näppeligen jubla åt Regeringens överenskommelse med MP. Deras tolkning kan mycket väl bli att nu finns snart sagt inga begränsningar för någon som vill bosätta sig permanent i Sverige.
Inga begränsningar alls.

Om tillräckligt många av dessa potentiella Allians-väljare, som i tämligen många fall kan tilltalas av mer konservativa inslag i SDs agenda - även om SD inte är ett renodlat konservativt parti - väljer att rösta på SD i nästa val, kan det bli en sjutusan till smäll för Reinfeldt & Co.

Lite uppgivet tillåter jag mig att undra om statsministern bryr sig om denna risk?

Mvh

Erik sa...

Det borde varit uppenbart för länge sen att Moderaterna och Reinfeldt fullständigt skiter i Sverige som land och svenska folket.
För Reinfeldt och M är Sverige bara ett landområde i EU som ska administreras och skötas som ett företag. Befolkningen är fullständigt utbytbar. Blir det fortsatt islamisering kommer Reinfeldt och M bygga upp polisstaten ytterligare.

Att Svenska folket går med på allt detta är bortom häpnadsväckande.
Som du skriver så väl i bloggen går ju regeringen i praktiken här och upphäver lagstiftningen i Sverige.
Hur mycket skit kan svenska folket ta????
Hur mycket skattepengar ska egentligen läggas på att avveckla svenska folket?
Man har ju hört talas om folk som blir koloniserade och gör nåt slags motstånd.
Men ett folk som till och med är med och finansierar sin egen avveckling måste vara nåt världsunikt!!!
Fyfan för alla flata svenskar! Man blir inte lite äcklad!

Anonym sa...

Jag minns en scen i en av bröderna Marx filmer. Det utspelas på en båt och det kommer fler och fler personer till en av brödernas hytt. Till slut är det så fullt att man inte kan röra sig. Är det vad du är ute efter? Kaos? Jo, Sverige är glest befolkat men vi har inte hur mycket pengar som helst.

Unknown sa...

Jag tror inte att regeringen är intresserad av att vare sig avveckla det svenska folket eller att skapa kaos. Däremot så finns det delar i överenskommelsen som lämnar lite övrigt att önska.

Unknown sa...

vilket fiaskoland sverige kommer att bli. hur fan kan någon vettig politiker (miljöpartiet oräknat) gå med på detta katastrofala totalt inkompetenta förslag fyyyy faaaaan,

Unknown sa...

nu skrattar omvärlden verkligen åt oss! herregud vilka jävla tokar i makten. rösta på sd till nästa val det är sveriges enda å sista chans annars är allt över

Unknown sa...

härmed har moderaterna tappat all trovärdighet. mp mupparna kan man ju förstå idel flummare, men moderaterna!! fy fan

Unknown sa...

kanske dags att tvångsavsätta regeringen med tanke på rikets säkerhet och väl å ve. ett fint land som sverige har inte råd att låta naiva knallkorkar styra här

Camilla Vieno sa...

Tacksam för framstegen små… vi har fortsatt en lång väg att gå mot ett samhälle och en mänsklighet värt att omnämnas inom begreppet civilisation…

Tacksam om just DU vill läsa min blogg som giver en tydligare bild av det jag söker uppenbara, för svensken- den gemene mannen… som kanske inte känner sanningen bakom rikets hantering av liv… och hur mänsklighet leks med… som tidsfördriv. Tack för ordet, min vän… jag hoppas att höra Dig snart igen! // Camilla.

(http://hjartatbakomsiffrorna.blogg.se)