tisdag 1 mars 2011

Svenska kyrkan gör återigen bort sig

I dag skriver Expressens ledarsida om den nyhet som jag länkade till igår. Det vill säga nyheten att Svenska Kyrkan i Ängelholm bryter konfirmationssamarbetet med Ängelholms FF med motivationen:

...att en elitsatsning där man väljer bort ungdomar och säger att de inte duger i så låg ålder strider mot kristen människosyn.

Men att säga till en 14-åring att den faktiskt inte är tillräckligt bra på fotboll för att platsa bland de som är bäst kan rimligtvis inte gå emot en kristen människosyn. Särskilt inte som det inte är en värdering av personen i fråga utan endast dess förmåga att spela just fotboll.

Kanske har Ängelholms församling sneglat på påskuppropet och därmed inte lyckats särskilja sin politiska roll från sin teologiska?

Trött blir man i alla fall.

ER, SD, AB.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

2 kommentarer:

alo99 sa...

Eller så har församlingen valt att följa konfirmandriktlinjerna.

Att en fotbolls spelare sållas bort ifrån en klubbs elitsatsning på grund utav sina egenskaper som fotbollsspelare kan man förstå. men att säga till en 14 åring att du får inte delta i kyrkans under visning för att du inte är tillräckligt ber på fotboll är ett hån mot spelaren klubben och kyrkan.

Unknown sa...

Jag säger som Stefan Olsson (http://stefanolsson.nu/2011/03/02/strider-mot-kristen-manniskosyn-hd-se/ )

"Om man vill kombinera fotboll med konfirmationsundervisning måste evenemanget självklart vara öppet för alla, eftersom konfirmationsundervisningen är öppen för alla. Men det är mer en fråga om logik än om “människosyn”."