tisdag 14 december 2010

Klarsynt av (S) om FRA

Tyvärr är det så att det inte finns något ont som inte för något gott med sig.

I fallet med självmordsbombaren i Stockholm i lördags (det onda) handlar den oavsedda effekten om att Socialdemokraterna nu öppnar upp för att SÄPO ska få rätt att bedriva signalspaning (det goda). De släpper dessutom kravet på att hela FRA-lagen ska rivas upp.

Detta måste betraktas som något av ett politiskt uppvaknande. Trots det vill inte Morgan Johansson erkänna att det är helgens händelser som ligger bakom den ändrade inriktningen. Till TT betonar han till och med att beslutet inte har någon koppling till helgens terrordåd i Stockholm.

Uttalandet klingar så klart falskt. I de flestas öron kan jag tänka mig. Det vore mer ärligt att faktiskt tillstå att helgens attentat gjort att Socialdemokraterna känt sig nödgade till att omvärdera sitt tidigare ställningstagande.

Sverige behöver bedriva signalspaning. Det behöver alla länder som vill bilda sig en uppfattning om de eventuella hot som som finns mot rikets säkerhet. Att det nu finns ett brett parlamentariskt stöd för det känns både positivt och och samtidigt nödvändigt.

AB, Exp, SR, SvD, DN.

Erik Laakso, Tradition & Fason, Edward Riedl, In your Face, Makthavare, Peter Andersson.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Martin m fl;

"... Sverige behöver bedriva signalspaning. Det behöver alla länder som vill bilda sig en uppfattning om de eventuella hot som som finns mot rikets säkerhet. Att det nu finns ett brett parlamentariskt stöd för det känns både positivt och och samtidigt nödvändigt."

Ja, Sverige behöver definitivt bedriva signalspaning, och detta är ett behov som fanns långt innan helgens terrordåd i Stockholm.

Det är bara hopplösa idealister - levandes i någon slags idealistisk och teoretisk bubbla - som ej vill begripa behovet av signalspaning.

Mvh

Rickard sa...

En muslim spränger bomber och det är vi Svenskar som blir övervakade? Vad tusan är det för logik? http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/musse-sm%C3%A4ller-bomber-och-s%C3%A4po-f%C3%A5r-en.html

Anonym sa...

R m fl;

Logiken skulle väl vara, att det tyvärr ej kan uteslutas att det bland svenskar av olika kategorier kan finnas oerhört destruktiva individer. Mot bakgrund av detta, har myndigheterna tagit det säkra före det osäkra, och gett polisen de avlyssningsmöjligheter av oss svenskar som ju har givits.

Allt i syfte att rädda människoliv.

Mvh