torsdag 2 december 2010

Svenska intressen och Wikileaks

Sverige samarbetar med andra länder för att skydda sig själv och andra. I en värld av faror, terrorhot och länder med tveksamma intressen så vore neutralitet i sig ett svek mot dem som eventuellt behöver vår hjälp.

Att då, i ett land som de facto inte varit neutralt sedan första världskriget, uppröras över att Sverige samarbetar med till exempel NATO, samt utbyter information med andra länder är inte bara naivt, utan korkat också.

Det mest självklara vore dock att gå med i NATO fullt ut.

AB1, AB2, AB3, SD, Exp, TF, GH, SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, DN3, SydS.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

1 kommentar:

Anonym sa...

Martin m fl;

"Sverige samarbetar med andra länder för att skydda sig själv och andra. I en värld av faror, terrorhot och länder med tveksamma intressen så vore neutralitet i sig ett svek mot dem som eventuellt behöver vår hjälp..."

Ja, ett svek.

"... Att då, i ett land som de facto inte varit neutralt sedan första världskriget, uppröras över att Sverige samarbetar med till exempel NATO, samt utbyter information med andra länder är inte bara naivt, utan korkat också..."

Mer än obetänkt, Naivt såväl som korkat.

"... Det mest självklara vore dock att gå med i NATO fullt ut."

Ja, utvecklingen går ju åt det hållet. Att mer eller mindre a) förvänta sig, att om ex Ryssland eller grymma terrorister anfaller oss i stor skala, ska NATO hjälpa oss, samtidigt som b) vi pga av vår neutralitet alltid ska kunna säga nej till hjälp åt NATO, det går allt sämre ihop ju mer hoten mot västvärlden blir globala, och västliga länder måste hjälpas åt mot allsköns hot från ex internationella terrorister.

Mvh